MEDI AMBIENT

Les emissions del forn estan per sota dels nivells legals

El volum de residus es manté estable en comparació a l’any anterior

Casal i el cònsol Sergi González, ahir.

El ministre Guillem Casal i el cònsol Sergi González, ahir.CIV

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’informació i vigilància del centre de tractament de residus va servir per presentar els resultats dels plans de vigilància corresponents al 2023 que constaten, un any més, que els valors d’emissions es troben molt per sota dels nivells legals o els nivells de referència que es consideren admissibles tant en l’àmbit nacional com internacional.

D’altra banda, durant la comissió, presidida pel ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, es va informar del balanç d’activitat dels mesos compresos entre el novembre del 2023 i l’abril d’enguany. En aquest període, el volum de residus rebuts s’ha mantingut estable en comparació al mateix període de l’any anterior, havent arribat al centre 26.507 tones (un 1% més respecte al mateix període de l’any passat), alhora que la producció energètica ha augmentat un 2%, assolint els 25.341 MWh.

La comissió té com a missió principal recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del centre de tractament tèrmic de residus, així com dels plans de control i vigilància, i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. A més, té l’objectiu de promoure la informació als ciutadans amb relació als impactes sobre la salut pública i el medi ambient de la instal·lació.

tracking