Educació

El María Moliner i el Sant Ermengol tindran una classe més de batxillerat per la falta de places

El ministeri espanyol validarà la petició de la conselleria en les properes setmanes

L’escola Sant Ermengol ha rebut 146 sol·licituds per a 105 places de batxillerat.

L’escola Sant Ermengol tindrà una classe més de batxillerat per a la modalitat artísticaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La falta de places per estudiar batxillerat al sistema espanyol quedarà solucionada en les properes setmanes. El ministre Portaveu, Guillem Casal, ha anunciat que el ministeri d'Educació espanyol validarà les properes setmanes les necessitats expressades des de la conselleria d'Educació de l'ambaixada d'Espanya a Andorra i ha explicat que la demanda plantejada era "una línia més a l'Institut María Moliner i una classe més al col·legi Sant Ermengol específica per a batxillerat artístic". La resolució del govern veí arribarà durant el mes de juny i es dona resposta al neguit de les famílies que no havien pogut matricular els fills per continuar l'ensenyament en el sistema espanyol, especialment al centre confessional del Sant Ermengol que havia rebut 146 sol·licituds i en disposa de 105 places.

Casal ha recordat que l'ampliació de les places del sistema espanyol és una situació interna del ministeri veí però ha destacat que el Govern està en contacte permanent amb la conselleria espanyola "perquè la nostra voluntat és evidentment acompanyar els alumnes i que ningú es quedi a les portes del curs". I ha incidit que la validació des d'Espanya arribarà en unes setmanes.  

El col·legi Sant Ermengol és habitualment el destí de batxillerat per als alumnes dels altres dos centres confessionals del país, el col·legi Janer i la Sagrada Família, i aquest any s'ha trobat amb un increment de sol·licituds de matriculacions al que no podia donar resposta. El centre podrà donar cabuda a més alumnes amb la nova classe per impartir batxillerat artístic que havia demanat fa temps a les autoritats espanyoles, ja que els estudiants del sistema espanyol que volien fer aquesta modalitat es veien obligats a anar a l'escola andorrana o a l'Institut de la Seu. 

L'ampliació de places suposa que el Sant Ermengol tindrà quatre aules de batxillerat, i l'Institut María Moliner de la Margineda passa de dues a tres classes.

tracking