Informe de l’AR+I

Cau un 12,5% la preocupació per l’habitatge

Els salaris i el cost elevat de vida són altres dels aspectes que generen més neguit 

Un instant de la presentació

Un instant de la presentacióAndorra Recerca + Innovació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’informe de l’AR+I del primer semestre del 2024 indica la reducció de 10 punts el principal problema d’Andorra respecte el 2023, tot i que continua sent la preocupació més gran amb diferència

Tot i així, l’habitatge cau 10 punts en comparació amb el 2023, fet que suposa una reducció del 12,5% entre els enquestats del sondeig d’opinió del primer semestre del 2024. Per set de cada deu, el preu de l’habitatge és la principal preocupació, mentre que en l’observatori del segon semestre del 2023 eren vuit de cada deu. Si s’agrupa amb els salaris i el nivell de vida car, les tres suposen, amb molta distància, el principal aspecte a millorar, amb 75 punts. A la vegada, és una caiguda de 7,5 punts – 83,3 a 74,7–, i d’un 9,3% respecte el 2023. Per a un 34,2% dels enquestats, l’habitatge és el problema que més personalment afecta.

El segon bloc temàtic que més caldria millorar són les infraestructures, equipaments i aparcaments, amb prop de 20 punts. Prop de la meitat indica que s’haurien de disminuir la construcció i millorar la gestió urbanística i l’ordenament territorial. Pel que fa a la situació econòmica, un 40% creu que la situació econòmica d’Andorra és molt bona o bona, però la gent és menys optimista de cara a l’any vinent, i només un 19% creu que serà millor que aquest – és una caiguda del 6%. Si es mira des d’un punt de vista familiar, el 31% té dificultats per arribar a finals de mes, una dada molt similar a l’any anterior.

Quant a la salut mental, un 12% indica que ha estat anteriorment en tractament psicològic i un 11% que ho està en l’actualitat. D’aquests, el 35% és per ansietat i el 28% per depressió. En darrera instància, pel que fa al medi ambient, un 73,6% creu que la qualitat al país és molt bona o bona, una dada que cau un 5% respecte el 2023. També creixen els crítics amb la gestió amb un percentatge similar, que passa del 29% al 35%.

tracking