Informe contra la corrupció

El GRECO reitera que cal modificar la composició del Consell Superior de la Justícia

L'avaluació apunta que s'han aplicat completament vuit dels tretze punts proposats a millorar

La delegació del GRECO en una de les visites al PrincipatSFGA/JAViladot

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L'últim informe publicat pel Grup d'Estats contra la Corrupció (GRECO) ha posat de manifest que encara està pendent la modificació de la composició del Consell Superior de la Justícia (CSJ). Un punt en el qual el GRECO va recomanar fer canvis per garantir "una representació apropiada" dels batlles, magistrats i fiscals del Consell Superior. Les conclusions del text també exposen que les autoritats andorranes han manifestat que la modificació proposada "requereix una modificació constitucional", ja que actualment l'elecció d'aquests càrrecs es fan seguint tot un procés que, entre altres, comporta la publicació del currículum dels candidats a formar part del CSJ perquè "els electors puguin fer la tria amb ple coneixement de les seves qualificacions".

Per la seva part, el GRECO ha manifestat que "pren nota dels canvis legislatius que poden millorar la transparència del procés". Tot i que, aquests canvis no permeten reequilibrar la composició del Consell Superior, un fet pel qual el grup conclou a l'informe que la recomanació "continua sense aplicar-se".

El document, en el qual s'especifiquen les tretze recomanacions de millora que va fer el grup per prevenir la corrupció dins del sector judicial, apunta que vuit d'aquestes s'han completat i quatre s'ha executat de manera parcial.

Respecte als quatre punts que estan aplicats parcialment, aquests tracten sobre el codi ètic de conducta -el qual va ser aprovat pel Consell Superior el passat 23 de maig-, la proposta de millora per introduir un sistema de declaració pública del patrimoni i dels interessos dels consellers generals que inclogués dades quantitatives relatives als interessos financers i econòmics, així com donar continuïtat a l'oferta de formacions sobre diverses qüestions relatives a l’ètica i a la integritat, als batlles, magistrats i fiscals.

tracking