Solidaritat

La primera gala benèfica de la Creu Roja aplega prop de 150 participants

L'esdeveniment ha comptat amb el sorteig de productes aportats per diferents entitats

Cartell de la Primera Gala Benèfica de Creu Roja Andorrana.

Cartell de la Primera Gala Benèfica de Creu Roja Andorrana.ANA/M.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 150 persones -representants d'empreses i entitats reconegudes del país- han participat aquest divendres a la Primera Gala Benèfica de Creu Roja Andorrana, que ha tingut lloc a l'hotel Starc d'Andorra la Vella. Així ho ha anunciat i celebrat el president de l'entitat, Josep Pol, minuts abans de l'inici de l'esdeveniment. "L'objectiu principal és d'agraïment. D'agraïment a totes les persones, a la població en general, però sobretot als nostres patrocinadors, els socis, i a totes les persones que, de manera voluntària i anònima, ens han donat suport tot aquest any. És una miqueta per agrair-los tota la seva solidaritat" ha destacat, Pol, qui també ha detallat que la finalitat de l'esdeveniment consisteix en recaptar fons per enfortir la xarxa de suport social i humanitària amb l’objectiu de millorar la vida de les persones més necessitades del país.

"Tot i que a nivell institucional s'estan fent esforços significatius, encara hi ha moltes necessitats per cobrir. Nosaltres, com Creu Roja, en col·laboració amb les institucions governamentals i comunals, estem aquí per ajudar i fer tot el possible per donar suport a la població" ha afegit, Pol, qui ha reconegut que el voluntariat està fent un "esforç increïble".

Per altra banda, el director de Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, ha assenyalat que els fons recaptats no es destinaran a un projecte exclusiu, sinó a diverses accions humanitàries. A més, Fernández ha explicat que, actualment, la Botiga Solidària no és una prioritat, ja que no és un recurs molt sol·licitat. "Tenim dues línies estratègiques importants. Una és la atenció a la gent gran, on treballem intensament" ha indicat. "Hem obert centres de dia i el servei de teleassistència ha atès a 634 usuaris, una xifra que continua creixent. Però ara mateix, la nostra prioritat és la salut mental i la infància" ha anunciat el director de l'entitat, tot destacant també la continuïtat de l'ús dels punts Lila.

Amb relació a aquesta qüestió, Fernández ha anunciat que aquest estiu es llançarà el projecte Rolling And, un food truck que oferirà suport preventiu sobre consum d'alcohol i drogues en ocasions com festes majors i altres esdeveniments. "També, en col·laboració amb el Ministeri de Salut, esperem posar en marxa un club d'activitats comunitàries destinat a la infància, joventut i adolescència en els propers mesos, on abordarem temes com les addiccions, ja siguin a substàncies o a la tecnologia" ha afegit, Fernández.

Davant d'una pregunta sobre el futur centre de dia a les Valls del Nord, Fernández ha comentat que tots els actors implicats estan coordinats i que el mes de juny es convocarà una roda de premsa per anunciar el projecte i altres detalls com la seva ubicació. "Esperem que a finals d'any tots els centres de dia estiguin actius i operatius" ha puntualitzat, el director de l'entitat.

Durant l’esdeveniment s’ha dut a terme una rifa benèfica en la qual s’han sortejat diferents lots de productes aportats per les diferents empreses participants. Els diners recaptat amb la venda de tiquets per a la rifa es destinaran a la causa solidària esmentada. En aquest sentit, Grup Pyrénées ha col·laborat aportant diferents productes d’alimentació gourmet i una tarja regal per utilitzar-la a les seccions de moda, bellesa, viatges, entre altres. La Gala Benèfica de la Creu Roja ha comptat també amb la conferència de l’empresari, professor i conferenciant Emili Duró que ha donat als presents algunes eines pràctiques per transformar la manera de pensar i afrontar els reptes diaris.

tracking