SOLIDARITAT

La 12a Cursa de la Dona aplega uns 750 participants

El Govern inclourà més càncers als cribatges, anuncia Espot

Participants en la cursa de la dona.

Participants en la cursa de la dona.AGÈNCIES

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La 12a Cursa de la Dona va aplegar uns 750 participants, que van omplir ahir els carrers de l’eix comercial del país de blanc i rosa. D’aquests, un 80% van ser dones. “Per a mi és un gran orgull i una gran satisfacció ser cap de Govern en un país on es veu aquesta capacitat de mobilització per les causes importants”, va assegurar el cap de Govern, Xavier Espot, que va anunciar que aquest any s’ha pactat amb la Federació d’Atletisme perquè la cursa puntuï per als campionats d’Andorra. “Crec que això encara li dona més vocació d’estabilitat i de continuïtat en el temps”, va asseverar.

A més, Espot va recordar que el càncer de mama afecta majoritàriament les dones i que, per tant, és un factor de desigualtat. Davant d’una pregunta relacionada amb la possibilitat d’ampliar els cribratges, Espot ha recordat que ja s’ha dut a terme el cribratge de càncer de còlon, el de càncer de pròstata i el de càncer de mama, però que la idea seria afegir-hi més malalties.

El tret de sortida va ser a les deu del matí a l’avinguda Meritxell, número 70, davant la botiga Perfumeria Júlia, establiment patrocinador, i els participants podien optar entre un trajecte de 5 quilòmetres i un segon de 2,5 km. L’Associació de Dones d’Andorra donarà aquest any els beneficis recaptats a l’Associació Espanyola de Càncer de Mama Metastàsic.

tracking