Protesta

Els pagesos tornen a bloquejar l'N-145 per continuar fins demà a les 10 hores

El tall s'ha aixecat una estona passades les set de la tarda

Vehicles passant per la rotonda bloquejada pels pagesos aquesta tarda
detail.info.publicated
ÀLEX RIPOLL
Valls de Valira

Creat:

Actualitzat:

Els pagesos han tornat a bloquejar l'N-145. El trànsit de sortida i entrada a Andorra per la frontera amb Espanya s'ha tancat de nou després d'una breu estona d'obertura de la circulació passades les set de la tarda. Els pagesos han deixant passar una caravana de vehicles que marxaven del Principat en direcció a la Seu d'Urgell de manera puntual ja que fins aquesta hora només havien permès el trànsit d'uns quants vehicles d'emergències sanitàries. 

Revolta Pagesa ha complert l'anunci del tancament del trànsit a l'N-145 i desenes de tractors i cotxes situats a la rotonda de Valls de Valira, a pocs metres de la sortida de la duana de la Farga de Moles, han tallat la circulació d'entrada i sortida al Principat poc després de les deu del matí amb la intenció de prorrogar el bloqueig 24 hores. El portaveu del col·lectiu organitzador a l'Alt Urgell, Adrià Ubach, ha explicat que els concentrats a la sortida del Principat són entre "200 i 300 persones" i ha declarat que "en principi" demà finalitzarà el tancament de la carretera però ha recordat que en l'última mobilització havien de tallar un dia i en van acabar sent tres. 

La previsió inicial dels pagesos catalans és mantenir la circulació tallada fins demà a les 10 hores en una acció conjunta a tots els punts fronterers del Pirineu per exigir mesures per millorar la situació del sector. El tancament de la via ha provocat algunes cues de cotxes en els primers moments de la protesta i després els mossos d'esquadra han començat a prohibir el pas des de la rotonda de la Seu d'Urgell. Els vehicles que ja havien arribat al punt rodó de Valls de Valira han girat cua en veure la impossibilitat de continuar la ruta per entrar a Andorra per aquest camí, tot i que continuament hi ha petites retencions de vehicles que esperen que els deixen passar.

Revolta Pagesa ha celebrat una assemblea aquesta tarda al punt de la concentració on han decidit que el col·lectiu es consolidi com un gremi ja que això els hi permetrà parlar dins de les taules de les associacions agràries, segons han explicat. 

Les imatges del bloqueig dels pagesos catalans

El tancament de les comunicacions amb l'estat veí del sud ha deixat escenes com la dels viatgers d'un autobús que han descendit del vehicle i han passat a peu amb les maletes la zona del campament dels pagesos per arribar a territori andorrà.

El Govern ha aconseguit un acord amb les autoritats veïnes perquè puguin circular els vehicles d'emergència però no s'han atès les exigències plantejades per l'executiu perquè la mobilització dels pagesos catalans no perjudiqui a Andorra. 

tracking