Música

Franz Hauk protagonitza el tercer concert del festival internacional ORGUE&nd

El recital serà a l'església Sant Esteve de la capital

Franz Hauz

Franz HauzAmics de l'orgue

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El tercer concert del festival internacional ORGUE&nd tindrà lloc el pròxim 8 de juny a les 21:30 hores a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella. Comptarà amb la participació de l'organista alemany, Franz Hauk, reconegut mundialment pel seu talent i mestria. Hauk presentarà un programa dedicat a la música romàntica alemanya i francesa, interpretant obres de Franck, Mendelssohn i Vierne. A més, delectarà al públic amb una de les peces més emblemàtiques el Preludi de J. S. Bach i Fuga en mi bemoll major.

El Preludi i Fuga BWV 552 de J. S. Bach és una de les obres més destacades de tota la literatura organística. El preludi combina elements d'una obertura i un concert, mentre que la fuga està composta per tres temes que s'uneixen de manera artística, reflectint clarament el simbolisme i la referència al misteri de la Trinitat. Les sonates d'orgue de Felix Mendelssohn-Bartholdy del segle XIX van obrir un nou camí en el repertori organístic.

De la mateixa manera, en l'àmbit francès, César Franck, a ser hereu d'una tradició que va saber renovar, creant una nova concepció de l'orgue coneguda avui com a orgue simfònic. D'altra banda, s'interpretarà el Carilló de Westminster de Louis Vierne, considerat un dels màxims exponents d'aquesta nova concepció de l'orgue i, per alguns experts, el Bach del segle XIX.

L'accés al concert és lliure amb col·lecta.

tracking