Condicions de treball

Andorra accepta l'article sobre salut laboral de la Carta Social europea

L'aprovació del punt 22 s'ha fet en el marc de la Llei de relacions laborals que s'ha desenvolupat al Principat

La seu del Consell d'Europa

La seu del Consell d'EuropaArxiu ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres l'acceptació de l'article 22 de la Carta social europea (revisada). Aquest article apunta que cal garantir que els treballadors i els seus representants puguin participar en la presa de decisions que tinguin efecte sobre la protecció de la salut i de la seguretat dins de l'empresa. Així mateix, també apunta que han de poder prendre part en els processos de millora de les condicions de treball, així com en l'organització de serveis socials i socioculturals de l'empresa.

L'acceptació d'aquest nou article de la Carta social europea (revisada) es du a terme després que Andorra hagi desenvolupat el marc legal escaient com és la Llei de relacions laborals que per la seva part, estableix dins de les competències dels delegats dels assalariats i dels comitès d'empresa la representació en matèria de seguretat i salut en el treball.

La Carta social europea (revisada) és un dels convenis internacionals més complet en drets humans laborals i socials, que garanteix els drets econòmics i socials fonamentals de totes les persones en la seva vida quotidiana. Andorra va ratificar la Carta l'any 2004 amb l'acceptació de 75 apartats dels 98 totals que conformen els 31 articles de la Carta. La resta dels apartats es podran acceptar a mesura que el país desenvolupi el marc legal corresponent en cada matèria.

Amb l'aprovació del Govern, ara s'informarà els coprínceps i al Consell General, segons el que disposa l'apartat 1 de l'article 25 de la Llei qualificada reguladora de l'activitat de l'Estat en matèria de Tractats del 19 de desembre de 1996. Transcorreguts quinze dies després de la comunicació es publicarà l'edicte corresponent al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA).

tracking