ACORD AMB LA UNIÓ EUROPEA

Andorra comptarà amb l’ajut d’Islàndia per implantar la legislació

Benediktsson i Espot ahir a Reykjavík.

Benediktsson i Espot ahir a Reykjavík.SFG

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, es va reunir ahir amb el primer ministre d’Islàndia, Bjarni Benediktsson, a la seu del Lækjargötu, a Reykjavík. Els dos mandataris van celebrar la bona cooperació entre els dos països, i, en especial, pel que fa a la recent entrada en vigor del conveni de no doble imposició que ha d’oferir noves oportunitats en les relacions econòmiques futures. També es van congratular de la signatura de l’acord de mobilitat juvenil que permet als nacionals tant andorrans com islandesos l’oportunitat de desenvolupar-se personalment i professional vivint i treballant a l’altre país.

Durant la trobada, Espot va explicar a Benediktsson el contingut de l’acord d’associació amb la UE, un instrument que ha d’impulsar el desenvolupament econòmic i social sostingut, obrir nous sectors econòmics d’alt valor afegit, i permetre la participació en el mercat interior i en els programes europeus. En aquest sentit, tenint en compte l’experiència d’Islàndia com a país integrant de l’Espai Econòmic Europeu, el cap de Govern i el primer ministre van acordar estudiar una col·laboració tècnica amb el secretariat de l’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA), del qual Islàndia és membre, de cara al procés d’implementació de la legislació europea.

Espot i Benediktsson també van compartir l’actualitat política i econòmica dels dos països i van reiterar la importància de la cooperació entre els estats de petita dimensió d’Europa. Espot va convidar Benediktsson a visitar oficialment Andorra.

tracking