Pla per recuperar 15 espècies de fauna

El Govern programarà les accions necessàries per conservar les poblacions

El pla per recuperar l’almesquera, el primer que es posarà en marxa.

El pla per recuperar l’almesquera, el primer que es posarà en marxa.ARXIU

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia fa un pas més per preservar i potenciar la fauna i la flora amb l’objectiu de mantenir viva la riquesa de la biodiversitat del país. Així ho va explicar el ministre que lidera la cartera, Guillem Casal, qui va presentar els primers quinze plans de recuperació d’espècies de fauna en perill d’extinció que ha aprovat el Govern sobre la base del reglament d’espècies de fauna protegides que llista les espècies en els diferents nivells de protecció (extingides, en perill d’extinció, amenaçades i protegides). Els plans de recuperació previstos a la Llei de conservació del medi natural, biodiversitat i paisatge tenen com a objectiu analitzar la situació de les espècies en perill d’extinció, així com les causes de la seva situació, delimitar i programar les accions i actuacions necessàries per conservar i recuperar les poblacions o els hàbitats.

Els plans, tal com va explicar Casal, estan impulsats amb base científica d’experts i també han estat validats prèviament per la comissió de coordinació i desenvolupament de l’Estratègia Nacional de la Biodiversitat (Cenba), que està constituïda per representants del Govern, dels comuns, dels agricultors i ramaders, de la Facip, de direccions de les estacions d’esquí, d’associacions de defensa de la natura, d’entitats de recerca i de federacions de vehicles motoritzats.

En concret, el Govern ha aprovat aquells plans que permeten impulsar la pervivència de les quinze espècies següents com, per exemple, el pla de recuperació de l’espècie de mamífer en perill d’extinció per a l’almesquera (Galemys pirenaicus). El pla per recuperar aquesta espècie és, de fet, el primer que l’executiu ha posat en marxa.

També el pla de recuperació de les espècies d’ocells accipitriformes en perill d’extinció com l’àliga daurada (Aquila chrysaetos), el trencalòs (Gypaetus barbatus) i el voltor negre (Aegypius monachus).

Igualment, el pla de recuperació de les espècies d’ocells passeriformes en perill d’extinció que inclou el capsigrany (Lanius senator), el cruixidell (Emberiza calandra), l’hortolà (Emberiza hortolana), l’oreneta vulgar (Hirundo rustica), el papamosques (Muscicapa striata), el pardal xarrec (Passer montanus), el pela-roques (Tichodroma muraria), la tallareta cuallarga (Sylvia undata) i el tallarol emmascarat (Sylvia hortensis). I els plans de recuperació de les espècies de lepidòpters en perill d’extinció com la moreneta grisa (Aricia nicias) i el coure violeta (Lycaena helle).

tracking