ELECCIONS EUROPEES

Més de 1.500 residents espanyols voten a les eleccions europees

Els electors francesos i portuguesos estan convocats durant el cap de setmana

Eleccions europees al consolat espanyol

Eleccions europees al consolat espanyolFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les representacions diplomàtiques d’Espanya, Portugal i França faciliten dispositius perquè els residents al Principat d’aquestes nacionalitats participin en les eleccions per escollir la composició del futur Parlament Europeu que se celebren entre avui i diumenge 9 de juny als estats que conformen la Unió Europea. La més matinera ha estat l’ambaixada espanyola, que va obrir ja dissabte passat el vot en urna als 24.887 electors que conformen el cens. El sufragi es podrà dipositar fins avui de les 9 a les 18 hores amb una aturada entre les 13 i les 14 hores. Ahir a primera hora de la tarda les paperetes registrades eren 1.144, mentre que 400 més s’han tramitat per correu –la votació per aquest sistema va finalitzar dimarts.

La delegació diplomàtica ha instal·lat dues urnes, una exclusiva per als residents de les províncies de Barcelona i Lleida, que suposen aproximadament la meitat del cens. L’ambaixada espera superar la participació de les anteriors eleccions, constant que l’eliminació del vot pregat –el sistema que obligava els residents que volien votar a haver de fer un procediment per demanar el vot– n’ha elevat l’afluència.

La delegació que tindrà el sistema més innovador serà el consolat honorari de Portugal, que obrirà durant el cap de setmana (dissabte i diumenge de les 8 a les 19 hores) perquè puguin exercir el dret a vot no tan sols els prop de 9.000 residents amb dret a sufragi, sinó també un turista portuguès que estigui a Andorra. No es tracta pròpiament del vot electrònic, però s’ha instaurat un programari amb accés a tot el cens que permet que qualsevol ciutadà lusità pugui votar acreditant la seva identitat.

Eleccions europees al consolat espanyol

Eleccions europees al consolat espanyolFernando Galindo

Finalment, l’ambaixada francesa va informar que els 2.500 residents gals podran votar a la delegació el mateix diumenge entre les 8 i les 18 hores.

tracking