ANDORRA 2029

Andorra es considera la víctima de la revolta a la Federació Internacional

El trencament esquitxa la candidatura del 2029

Compareixença de balanç de la candidatura d’Andorra 2029.

Compareixença de balanç de la candidatura d’Andorra 2029.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La no elecció d’Andorra com a seu del Campionat del Món d’esquí del 2029 ni del 2031, i tot el que va passar al congrés de la FIS a Reykjavík amb Andorra com a víctima involuntària d’un cop d’estat contra el president de l’ens internacional, Johan Eliasch, segueix portant cua i ahir va ser el cap de Govern qui va criticar la decisió del consell de la FIS. Andorra es va veure esquitxada per la guerra que els grans països del món de l’esquí tenen contra Eliasch, que van veure Andorra 2029 com la seva candidatura, i per anar contra ell van optar per Narvik 2029 i per Val Gardena 2031. “Estar allà ens va fer veure que vam ser un dany col·lateral i ha estat la setmana dels danys col·laterals, ho som per als pagesos catalans i també per al món de l’esquí”, va afirmar Espot, que va assegurar, tot seguit, que “Andorra comença a estar cansada de ser un dany col·lateral”. Per últim, el líder de l’executiu va destacar que “és el que té de vegades ser un país poc poderós, que t’utilitzen com a dany col·lateral”, i va cloure que “no culpem només els altres, també fem autocrítica, i si decidim tornar segur que també n’haurem extret conclusions positives”.

Etiquetes:

“Andorra comença a estar cansada de ser un dany col·lateral”
Xavier Espot, Cap de Govern
 

“Ara és un període que toca reflexionar-ho i analitzar-ho”
David Hidalgo, Director general Andorra 2029
 

“Tenim un vot a molts organismes internacionals i s’ha de fer valer”
Jordi Alcobé, Cònsol major de Canillo
 

També va mostrar-se contundent el director general d’Andorra 2029, David Hidalgo, que va destacar que “la qualitat ètica de moltes persones que han estat capaces de sacrificar els seus valors per lluites i egos personals, que és el que aquest moment hi ha a la FIS, és una llàstima”, i va afegir que “en un enfrontament polític sempre és més fàcil buscar un tercer a qui carregar la responsabilitat, i hi havia una lluita entre dos i ens han fet servir per donar-se un escarment els uns als altres sense importar ni els valors de l’esport, ni l’excel·lència, ni el treball”.

PERÍODE DE REFLEXIÓ

Els responsables de la candidatura han optat ara per agafar un temps de reflexió pensant en possibles futures candidatures. “El futur no està mai escrit, però en el curt termini sí que ens l’han escrit els que no ens hi han deixat participar”, va destacar Hidalgo, que va afegir que “jo diria que a mitjà termini ja ho veurem. Ara és un període que toca reflexionar-ho, analitzar-ho i dependrà molt de qui estigui al capdavant d’aquesta federació”.

En tot cas, els protagonistes van optar perquè Andorra treballi també més aquesta política. En aquest sentit, el cap de Govern va afirmar que “el que hem de fer a partir d’ara és fer el que sigui necessari per deixar de ser un dany col·lateral i m’implicaré personalment per dotar-nos de garanties que si tornem a presentar-nos no ho acabem sent”, mentre que el cònsol major de Canillo, Jordi Alcobé, va destacar que “tenim uns valors que s’han de mantenir sempre, però això no vol dir que no hem de ser influents en altres eines que podem utilitzar políticament”, i va cloure que “tenim un vot a molts organismes internacionals i s’ha de fer valer en moltes coses”.

"SERIA UNA FALTA DE RESPECTE QUE NO ENS DONESSIN UNA COPA DEL MÓN EL 2026"

Amb el calendari a llarg termini de moment aparcat, s’ha de mirar a curt termini quant a competicions internacionals. Soldeu i el Tarter tenen garantides dues curses de la Copa d’Europa per a la pròxima temporada, però la gran incògnita és ara si la Copa del Món masculina que es va atorgar provisionalment al Principat per al 7 i 8 de març del 2026 (un eslàlom i un gegant) segueix endavant després de tot el que s’ha viscut aquesta setmana a Reykjavík.

Preguntat sobre aquesta qüestió, el director general d’Andorra 2029, David Hidalgo, va destacar que “el missatge que ens van donar va ser ‘bé, tranquils, que estareu al calendari de la Copa del Món’, jo diria que la FIS deu saber que ens en deuen, no una, sinó unes quantes”. A més, va destacar que “jugarem l’estratègia de fer-nos valer i diria, escolta, no hem tingut el pollastre, deixeu-nos rosegar alguna altra cosa, perquè crec que ens ho hem més que guanyat i tenim uns esportistes com tenim, i tenim el Joan, que està fent els esforços i els resultats que té, es mereix poder córrer a casa”. Per últim, va mostrar-se ben contundent assenyalant que “crec que seria una falta de respecte a l’esport i a l’esportista que no ens donessin aquesta opció”.
tracking