EDUCACIÓ

Els informes desfavorables de l’AQUA seran públics “ben aviat”

El pròxim repte de l’agència serà l’avaluació externa per entrar al registre europeu

El jurament de Galobardes.

El jurament de Galobardes.Consell General

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA), Isaac Galobardes, va jurar ahir el càrrec després d’un any al capdavant de l’agència i va explicar que estan treballant amb la comissió legislativa i amb el ministeri d’Educació per modificar el decret del reglament de l’entitat i el decret d’avaluacions de plans d’estudis, que permetran que els informes desfavorables que s’emetin des de l’AQUA envers les institucions d’educació superior puguin ser públics. Galobardes va apuntar després del jurament, en declaracions als mitjans, que “esperem tenir el text enllestit ben aviat per presentar-lo al parlament”, però no va especificar quan podria estar llest.

“Esperem tenir el text enllestit ben aviat per presentar-lo al parlament”
Isaac Galobardes, Director de l’AQUA

Galobardes va ser nomenat pel Consell General en la sessió del 30 de gener del 2023 i el seu mandat té una durada de quatre anys renovable. La voluntat del jurament, que arriba més d’un any després que assumís el càrrec, és “igualar les agències” que depenen del Consell, ja que la resta d’entitats sí que fan un jurament, va explicar el director.

Galobardes es va mostrar agraït amb el gest de poder prometre el càrrec. “Parlant amb Sindicatura vam veure que l’AQUA era l’única agència que no havia fet un jurament, i en un exercici de voler institucionalitzar les agències vam decidir fer-ho.” “Volem agrair a Sindicatura el fet de fer l’acte simbòlic i que ens posa a tots al mateix nivell”, va acabar Galobardes.

El repte principal del mandat és el compliment del pla estratègic i l’avaluació externa de la Xarxa europea d’agències d’educació superior, que, en cas de sortir positiva, permetrà que l’AQUA estigui “en connexió amb la resta d’entitats europees”.

tracking