PROPOSICIÓ DE LLEI

Montaner proposa fixar en el 0,3% el THC legal per afavorir el comerç

És el percentatge que preveu França i “afavorirà la circulació de mercaderies”

La líder d’Andorra Endavant, Carine Montaner.

La líder d’Andorra Endavant, Carine Montaner.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La líder d’Andorra Endavant, Carine Montaner, va tornar a llançar-se a les xarxes per explicar un altre punt de la seva proposició de llei per regular el CBD. Aquest cop, Montaner va aclarir el perquè del 0,3% de THC i no un altre percentatge. L’explicació de la consellera general va ser que el 0,3% és la xifra que va estipular la Unió Europea com a legal i que aquest percentatge s’equipara al límit que està permès a França, i això afavoriria “la circulació de mercaderies” entre els dos països, ja que no tindria sentit establir un percentatge més elevat que el dels veïns del nord, va aclarir Montaner.

“Els consellers que mirin la regulació de la UE i els serà molt fàcil votar a favor de la nostra llei”Carine Montaner, Presidenta d’Andorra Endavant 

Aquest percentatge pot variar molt segons el territori, tal com va recordar Montaner al vídeo, que va apuntar que hi ha estudis i professionals del sector que certifiquen que fins “al 0,8% o l’1%” la substància es pot considerar segura, i que són els nivells de THC que han adoptat alguns estats membres de la UE.

Montaner va retreure als partits de l’oposició que demanessin l’alliberament del noi detingut per portar CBD, però que no es mullessin sobre la seva posició respecte a la regulació del cànnabis medicinal. Sobre el debat que demanen des del PS i Concòrdia abans de posicionar-se, els va demanar que “mirin la regulació de la UE i els serà molt fàcil votar a favor de la nostra llei”.

La líder d’Andorra Endavant va tornar a remarcar la incongruència del projecte que té l’executiu per cultivar cànnabis a Andorra quan el producte està prohibit a la venda i el consum. “Des del Consell General hem d’intentar eliminar les contradiccions”, va destacar Montaner, que dijous va presentar una pregunta al Govern per esclarir la situació d’aquest projecte i si continuava endavant després de la negativa de la majoria a regular els productes cannàbics al país.

Montaner va acabar el vídeo mencionant que la regulació és la solució per frenar el mercat negre i va preguntar a Govern si “hi ha coratge per fer-ho”.

tracking