SOCIETAT

Els maçons andorrans premien el jove David Aguilar

David Aguilar i Antoni d’Ortado.

David Aguilar i Antoni d’Ortado.Oana Petrescu

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’hotel Starc d’Escaldes va acollir l’1 de juny el sopar de gala de la Gran Lògia d’Andorra, commemorant el trentè aniversari de la creació de la primera lògia regular al Principat. L’esdeveniment va reunir germans maçons de diversos països del món (entre els quals d’Espanya, de França, Mònaco, Bulgària, Israel o Moldàvia) i convidats de la societat andorrana.

Un punt culminant de la vetllada va ser l’atorgament del Premi andorrà exemplar al jove David Aguilar. “Aquest noi, nascut amb una discapacitat al braç dret, ha demostrat una tenacitat i creativitat extraordinàries. Utilitzant peces de LEGO, el David ha construït les seves pròpies pròtesis i ha viatjat pel món, fins i tot a la NASA, inspirant altres joves a superar l’adversitat. El seu esperit resilient encarna perfectament els valors maçònics”, indica l’organització en un comunicat.

Un dels moments més emotius de la nit va ser l’homenatge al gran mestre Antoni d’Ortado. Els assistents van alçar les copes en un brindis sentit, reconeixent els 30 anys de sacrifici i devoció incansable al capdavant de la lògia. La seva tasca ha permès que la maçoneria andorrana perduri com un exemple per a les futures generacions.

La vetllada també va tenir un component artístic excepcional. Els presents van gaudir de les actuacions de dues artistes de renom: la soprano madrilenya Guiomar Cantó, reconeguda per la seva brillant trajectòria en escenaris com en el Teatre Reial, i la pianista cubana Aylin Pla Polanco, acompanyant excepcional i destacada pedagoga.

L’esperit filantròpic es va fer palès amb la celebració d’una rifa benèfica per a l’hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

tracking