CONSELL GENERAL

Pere Baró demana pels crèdits tous que no s’han retornat al Govern

Concòrdia pregunta per les prestacions socials, el transport públic i els entorns

Pedre Baró al Consell General.

Pedre Baró al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata Pere Baró ha presentat una bateria de preguntes escrites a la Sindicatura sobre els avals bancaris concedits pel Govern en resposta a la pandèmia de la covid-19. Baró busca aclarir quines empreses han sol·licitat crèdits, quants han estat retornats i quants estan pendents de pagament. També demana informació sobre el nombre d’avals executats i la xifra econòmica que el Govern espera recuperar. La iniciativa segueix una pregunta similar feta fa un any, en la qual es va informar que quedaven per retornar 136,5 milions d’euros dels crèdits concedits, mentre que només s’havien amortitzat 44,5 milions. Baró ha subratllat la necessitat de transparència, criticant la decisió del ministeri de Finances de no revelar les empreses beneficiàries. Segons ell, “és essencial que el Govern sigui transparent en la gestió dels fons públics”.

El Grup Parlamentari de Concòrdia també ha presentat tres preguntes per a la sessió de control del 20 de juny. La consellera general Núria Segués ha demanat al ministeri d’Afers Socials una valoració de l’eficàcia del model actual d’atorgament de prestacions socials, després que aquestes s’hagin incrementat respecte al 2022. Aquestes ajudes inclouen suports econòmics per a famílies amb baixos ingressos, persones amb discapacitat i gent gran.

La consellera general Maria Àngels Aché qüestiona si el Govern s’ha plantejat ampliar els horaris del transport públic per promoure una mobilitat més sostenible. Aquesta ampliació facilitaria la flexibilitat dels usuaris i reduiria l’emissió de gasos contaminants. El president del grup, Cerni Escalé, pregunta sobre l’estat de l’aprovació dels entorns de protecció dels béns immobles d’interès cultural.

ESPOT OBRE AVUI EL DEBAT D'ORIENTACIÓ

El cap de Govern, Xavier Espot, obre aquesta tarda el debat d’orientació política després de la seva investidura, fa 13 mesos. S’espera que sigui un discurs amb un guió clar sobre les prioritats de l’executiu en un moment crucial perquè el gabinet demòcrata té sobre la taula temes de gran transcendència, com ara l’acord d’associació amb Europa, i d’altres més domèstics com la crisi de l’habitatge, que s’arrossega des de l’anterior legislatura i sobre el qual hi ha una gran pressió social.
tracking