COS DE SEGURETAT

La policia detecta setanta infraccions en la campanya dirigida a motocicletes

La majoria dels delictes que han detectat han estat per excés de velocitat

Un dels controls que ha realitzat la policia

Un dels controls que ha realitzat la policiaPolicia d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha informat que ha efectuat un total de 597 controls i ha detectat més d’una setantena d’infraccions en la campanya de seguretat en el trànsit dirigida a motocicletes, ciclomotors, bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) que ha tingut lloc entre el 10 de maig a les set del matí i el 31 de maig a les set de la tarda.

En aquestes tres setmanes s’ha vetllat per controlar i evitar imprudències en la conducció i s’han verificat les condicions administratives i tècniques d’aquesta classe de vehicles. Tot plegat, amb l’objectiu de dissuadir, conscienciar i reduir la sinistralitat.

La majoria de les infraccions que ha detectat la policia han estat per excés de velocitat i per no respectar la senyalització horitzontal de la calçada.

Pel que fa a la resta, es tracta de sancions per no presentar-se a la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) en el termini reglamentàriament establert; no portar guants; no poder mostrar el comprovant de l’assegurança; no circular amb el tub d’escapament, retrovisors o pneumàtics en condicions; conduir amb permisos d’una altra categoria, tenir el carnet caducat i conduir amb permís estranger amb més d’un any de residència. Tots els vehicles que s’han hagut de sancionar són motos.

Tot i la finalització de la campanya, el cos de seguretat demana prudència als conductors i es manté especialment alerta perquè en aquesta època de l’any augmenten els accidents amb la implicació de motocicletes i ciclomotors. És per això que es continuarà incidint en la prevenció i la bona convivència de tots els vehicles a la xarxa viària.

tracking