DEBAT D'ORIENTACIÓ

Concòrdia proposa una moratòria urbanística general

Una altra mesura “imprescindible” que ha plantejat Escalé és la revisió profunda de la llei del sòl

Cerni Escalé compareix a l'estrada del Consell General durant el debat d'orientació

Cerni Escalé compareix a l'estrada del Consell General durant el debat d'orientacióFernando Galindo

detail.info.publicated
Gerard E. Mur

Creat:

Actualitzat:

La principal contraproposta de Concòrdia al discurs d’Esport d’ahir al debat d’orientació és l’anunci de l’entrada a tràmit parlamentari d’una proposició de llei de moratòria sobre la nova planificació urbanística. La moratòria anunciada per Cerni Escalé, president del grup parlamentari, afectaria els plans parcials, la concessió de noves llicències d’urbanització i les edificacions plurifamiliars fora de nucli urbà. Concòrdia explica aquest moviment atesa “la inacció” i “el desordre” amb què consideren que ha actuat el Govern.

Una altra mesura “imprescindible” que ha plantejat Escalé és la revisió profunda de la llei del sòl. En això, ha admès, “coincidim amb el cap de Govern”. Amb aquesta revisió es busca introduir un criteri de temporalitat en el desenvolupament, establir límits quantitatius en l’ús dels recursos i revisar a l’alça els percentatges de cessió que permetin alliberar més espais urbans.

Concòrdia ha repartit uns 'presents' a cada conseller general i a la premsa

Concòrdia ha repartit uns 'presents' a cada conseller general i a la premsaFernando Galindo

En termes més generals, Escalè ha ofert un perfil crític de la situació del país. “Mentre s’estanquen sous i oportunitats, creix la cultura de l’ostentació. La marca, el luxe, i el pedigrí ofereix un dur constant enfront de la privació de béns essencials com l’habitatge i l’estalvi que ajuda a fer front als imprevistos”.

tracking