Debat d'Orientació Política

Enganxada d’Espot amb Montaner sobre l’estudi d’impacte de GIDE

El demòcrata li demana a la líder d’AE “no convertir el debat en un circ”

Carine Montaner avui al Consell General

Carine Montaner avui al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

“No és un estudi d’impacte, és una anàlisi jurídica”. En aquests termes s’ha referit el cap de Govern, que ha agafat les mateixes paraules que la presidenta parlamentària del PS, Judith Casal, sobre l’informe d’impacte sobre l’acord d’associació amb la UE encarregat a l’empresa GIDE. El cap de Govern ha indicat que no és un estudi neutre perquè “està contractat a dit” i que, a més, està “contaminat” perquè ja va fer l’estudi previ de Mònaco. “El canvi de rumb de Mònaco és perquè són més tontos que nosaltres”, ha expressat Montaner, en la contrarèplica.

En aquest sentit, el líder demòcrata ha defensat l’assessorament de l’exgurú fiscal de l’OCDE, Pascal Saint-Amans, el qual ja havia col·laborat des del 2009 amb el país per la reforma de l’estatus fiscal d’Andorra de com a paradís fiscal.

Per la seva banda, Montaner també ha acusat el PS d’anar de la mà de DA en l’acord amb la UE. “El PS demana l’associació amb la UE des de fa més de vint anys, abans de l’aparició de DA. Tenim una posició ideològica força assentada des de fa temps”, ha defensat Casal.

tracking