Seguretat Social

El fons de reserva guanya 14 milions al maig

Se situa en 1.717,39 milions

Els actius sota gestió del fons

Els actius sota gestió del fons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rendiment del Fons de reserva de jubilació (FRJ) ha estat positiu durant el mes passat. La guardiola per pagar les pensions acumulava a finals de maig 1.717,39 milions, el que representa un augment de 13,75 milions en comparació amb el total que hi havia a finals d'abril, segons l'actualització feta pública avui. 

Des del fons de jubilació han explicat que després de les caigudes del mes d’abril, les alces han tornat al maig, tant en la renda fixa però sobretot en la renda variable. La moderació de la inflació i els bons resultats empresarials, en particular de les empreses tecnològiques nord-americanes, han contribuït a aquest comportament favorable de la borsa, han apuntat en ul comunicat.

La rendibilitat de la cartera del FRJ ha estat de +0,81% al maig i acumula un 2,40% en l’any. Els índexs de referència del FRJ en renda variable han pujat un +2,82% i els de renda fixa un +0,09% durant el

mes. La rendibilitat acumulada a llarg termini supera la inflació andorrana, com estableix l’objectiu marcat per la llei.

La cartera dels diners acumulats per pagar les pensions estan invertits en un 62,3% en renda fixa i monetari, un 29,8% en renda variable i un 7,9% en altres actius.

tracking