SEGURETAT

La policia donarà suport als Jocs

Hi col·laborarà el grup d’explosius, defensa radiològica, biològica i química

Jocs de París

Jocs de ParísOLYMPICS.COM

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agents especialitzats de la policia andorrana participaran en les estrictes mesures de seguretat que s’han previst durant la celebració dels Jocs Olímpics de París, entre el 26 de juliol i l’11 d’agost. La policia francesa ha fet la demanda i, encara que s’està acabant de negociar l’acord, es dona per fet que tot el grup de Tedax-NRBQ participarà en aquest dispositiu per garantir la seguretat en un esdeveniment d’aquestes característiques.

Es tracta d’agents especialitzats en la desactivació d’explosius i defensa nuclear, radiològica, biològica i química. La seva zona de vigilància serà Marsella, ciutat que albergarà els partits de futbol i les proves de vela. El grup està format per un comandament i cinc agents. A Andorra destaquen per la gestió de qualsevol amenaça amb implicació d’artefactes explosius o relacionada amb defensa nuclear, radiològica biològica i química; el control de tot el material explosiu que s’utilitza al país, des de l’emmagatzematge fins al lloc on es farà servir, ja siguin estacions d’esquí, obres públiques o privades; la destrucció d’explosiu sobrant o en males condicions; així com la supervisió de la destrucció del material explosiu per part de les pistes un cop acaba la temporada d’hivern. El grup Tedax-NRBQ també es fa càrrec de tota la revisió del subsol del país.

El pla previst és que hi participin tots els agents, de dos en dos, i faran rotació durant la celebració dels Jocs. La ciutat de Marsella acollirà diversos partits del futbol olímpic a l’Estadi Velòdrom, i el port de Roucas-Blanc ha estat adaptat per acollir les competicions de vela.

La policia espanyola també participarà al dispositiu organitzat per França de cara a la celebració dels Jocs del 2024 a París. El contingent espanyol s’encarregarà principalment de tasques de seguretat ciutadana.

tracking