17A CONFERÈNCIA COSP

Andorra treu pit a l’ONU del model de vot per a persones discapacitades

Una delegació d’Afers Socials va detallar com s’inclou el col·lectiu a les eleccions

Un moment de la conferència de dijous.

Un moment de la conferència de dijous.Govern d'Andorra

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Amb l’objectiu de reforçar la garantia de l’autonomia de l’exercici de vot per part de les persones amb discapacitat, el Govern va organitzar dijous passat un acte a les Nacions Unides per explicar les mesures que s’han implementat a Andorra en el marc de la 17a Conferència dels estats de la convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat (COSP17), que es va celebrar a la seu central de l’ens supranacional, a Nova York, de l’11 al 13 de juny.

Etiquetes:

Una delegació de professionals del ministeri d’Afers Socials va estar acompanyada de l’ambaixadora i representant permanent d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, que va encetar l’acte amb unes paraules. Els professionals de la cartera que encapçala la ministra Trini Marín van detallar el model aplicat al Principat per garantir la plena inclusió del col·lectiu mencionat a les eleccions. Durant l’exposició, els membres de la delegació van destacar les accions que s’han anat desenvolupant en aquest sentit, que són diverses i es poden concretar, en primer lloc, en l’accessibilitat a la informació electoral del col·lectiu i la també accessibilitat a l’entorn electoral a través de formats de lectura fàcil com poden ser pictogrames o formats en àudio, entre d’altres. Des de la delegació també van creure convenient fer referència a les mesures d’ajuda als discapacitats implementades pel que fa al desplaçament per anar a votar, a l’emissió del vot accessible, a l’assistència per votar i a la delegació de vot, com alguns dels exemples.

Però no tan sols Andorra va fer acte de presència. L’acte va comptar amb la participació de la sotsdirectora general de relacions internacionals del ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030 d’Espanya, Maite Urcelay, que va informar de les iniciatives que ha emprès el seu país per garantir l’autonomia del vot de les persones amb discapacitat.

tracking