ENSENYAT I CODINA VAN REBRE LA DELEGACIÓ

Gabon dona a conèixer la transició cap a una democràcia

El motiu del viatge és pel procés de transició cap a una democràcia plena del país

Ensenyat i Ndongou, que està signant el llibre d’honor del Consell.

Ensenyat i Ndongou, que està signant el llibre d’honor del Consell.Consell General

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, van rebre ahir dissabte a Casa de la Vall Jean-François Ndongou, president de l’Assemblée Nationale de la República Gabonesa. La visita es va emmarcar en la voluntat de la República Gabonesa de traslladar i donar a conèixer el procés de transició cap a una democràcia plena que està duent a terme el país. Aquest procés compta amb el suport i el guiatge de la Unió Europea, especialment, de la República Francesa i l’assessorament de la Unió Interparlamentària.

El país africà es troba actualment redactant la constitució –que preveu tenir enllestida a finals d’aquest any–, un text que ha de garantir els drets de tots els ciutadans i assentar el procés democràtic. La delegació gabonesa que va visitar el Principat d’Andorra va ser àmplia i recull sensibilitats polítiques de la majoria i de l’oposició. Al president de l’Assemblée Nationale, el van acompanyar Mesmin Ngabikoumou, primer Questeur; el president del grup d’amistat França-República Gabonesa, Félicité Ngoubili; el president de la Comissió d’Afers Estrangers i Cooperació Internacional, Romain Mouele, i el secretari general de l’Asssemblée Nationale, Partick Ndongo.

Els síndics generals els van traslladar el seu desig que tot el procés de transició desemboqui en una democràcia plena i amb garanties per a tothom. Al llarg de la visita, els consellers del país centreafricà van poder conèixer de primera mà la història parlamentària andorrana, així com part de l’art romànic andorrà.

tracking