LA MAJORIA DE MEMBRES SÓN D’ESTATS DE LA UE

El Consell de la Federació Europea d’Assessors Financers fitxa Gilbert Saboya

És una organització independent sense lucre que representa prop de 450.000 professionals

Gilbert Saboya en una foto d’arxiu.

Gilbert Saboya en una foto d’arxiu.DIARI D’ANDORRA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Gilbert Saboya s’ha incorporat aquesta setmana al Consell de la Federació Europea d’Assessors i Intermediaris Financers (Fecif), una organització independent sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que representa prop de 450.000 professionals, assessors i intermediaris financers. La majoria dels membres són dels estats membres de la Unió Europea però també inclou representants de Suïssa, l’Espai Econòmic Europeu i el Regne Unit.

Etiquetes:

Alfaquest Saboya Assessors va ingressar el passat 28 de novembre quan va ser acceptat pel consell de la Fecif com a membre directe i es va convertir en la primera empresa andorrana a integrar-s’hi. L’objectiu de l’associació és donar suport al desenvolupament del concepte d’assessorament financer independent i intermediació en l’Espai Econòmic Europeu.

“Ser-ne membre pot ser útil en l’apropament d’Andorra a la UE ”
Gilbert Saboya, Exministre d’economia i exteriors
 

El Consell de l’associació està format pels cinc membres del comitè executiu –la presidenta, el vicepresident, el secretari general i dos consellers– i de dotze representants més dels següents països: dos de Xipre, Suïssa, Bèlgica, Àustria, França, República Txeca, Països Baixos, Alemanya, el Regne Unit, Bèlgica i, des de dijous, Andorra.

L’entitat treballa per eliminar a escala europea les restriccions per a l’activitat de l’assessorament i la mediació, condicionada també per l’augment del cost dels procediments de compliment, el desenvolupament de noves tecnologies sovint poc fiables i les demandes de consumidors angoixats i mal informats.

Gilbert Saboya ha apuntat el rol que juga la Fecif dins de l’EEE per posar en contacte entre assessors financers i intermediaris promovent un més alt nivell de servei als seus clients. L’exministre d’Economia i d’Afers Exteriors és un ferm defensor de la participació per part de professionals i empreses en associacions supranacionals. En concret, considera que ser membre d’aquesta associació “pot ser útil en la perspectiva de l’apropament d’Andorra a la Unió Europea i per ajudar a donar a conèixer la nostra plaça financera en el nostre àmbit professional”.

tracking