ENSENYAMENT

Garantides les places de batxillerat al María Moliner

El centre ha fet públiques les vacants i n’ofereix 52 al primer curs del cicle

El centre de secundària i batxillerat del María Moliner.

El centre de secundària i batxillerat del María Moliner.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Espanya ha confirmat la tercera línia a primer de batxillerat del María Moliner i, amb les places extres que suposa, la conselleria espanyola d’Educació va confirmar que queda assegurada l’absorció de tots els alumnes de 4t d’ESO del sistema. El centre ha fet pública la relació de vacants que oferta per curs un cop ha assumit els alumnes propis, i les de primer de batxillerat són 52. Aquesta circular és provisional perquè juntament amb les places vacants, es comunica la puntuació dels alumnes que han sol·licitat plaça d’acord amb els bàrems que es van publicar fa mesos. Aquesta puntuació serveix per mesurar les possibilitats d’aconseguir la matriculació i té en compte diferents criteris, com ara haver estudiat al sistema educatiu espanyol i que, en el cas del batxillerat, incorpora l’expedient acadèmic. Les famílies tenen 5 dies hàbils per formular al·legacions abans que aquestes puntuacions no esdevinguin definitives.

La conselleria va matisar que la distribució total dels alumnes està a l’espera del que succeeixi amb la petició del col·legi Sant Ermengol d’oferir la branca de batxillerat artístic, una decisió que també depèn de Madrid. Si finalment el centre confessional obté l’aval, podria assumir més alumnes dels que havia acceptat d’entrada, i que escolars del Janer o la Sagrada Família –els altres dos centres confessionals i que no tenen cicle de batxillerat– que inicialment n’han quedat fora puguin aspirar a cursar el primer de batxillerat al centre.

Cal recordar que el Sant Ermengol té 105 places de primer de batxillerat i havia rebut 146 sol·licituds de preinscripció, amb la qual cosa van quedar fora una cinquantena d’alumnes, la gran majoria procedents de les altres escoles congregacionals. La sortida, de moment, és continuar els estudis al María Moliner, l’altra via natural per als estudiants.

tracking