Consell de Ministres

El Govern aprova el nou reglament d'armes

Es modifica la venda de determinades armes de la categoria 10a

Arma de foc per a caçaArxiu

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha donat llum verda aquest dimecres al Reglament d’armes. Un text que introdueix modificacions suplementàries i millores en el redactat del reglament vigent fins ara, aprovat el 2022.

L'administració, en un comunicat oficial, ha destacat la modificació introduïda a la venda de determinades armes de categoria 10a. La inscripció relativa a la venda ha d’incloure el nom, el número de passaport o document d’identitat, la data i el lloc de naixement i l’adreça de la persona adquirent en el cas que una mateixa persona adquireixi una arma de la categoria 10a.6 (polvoritzadors de defensa personal d’una capacitat superior a 100 ml) o més de tres armes de les categories següents, siguin o no de la mateixa categoria: 10a.5 (porres i bastons telescòpics de defensa), 10a.6 (d’una capacitat igual o inferior a 100 ml), 10a.7 (armes d’impulsió elèctrica de contacte), 10a.8 (pistoles llançabengales, armes per llançar caps i fusells de pesca submarina que permetin llançar fletxes o arpons) o 10a.9 (armes accionades per molla o ressort amb una energia cinètica en boca màxima de 3,5 joules). 

El Govern també ha informat de la prohibició d'adquirir, per part d'una mateixa persona, més d'una arma de la categoria 10a.6 (d'una capacitat superior a 100ml) o més de cinc armes de la resta de categories. Al mateix anunci, s'ha establert, de forma excepcional, la possibilitat d'autoritzar l'activitat d'afinar armes de les categories 3a (armes de foc llargues ratllades, per a caça major o per a tir esportiu) i 4a (armes de foc llargues d’ànima llisa o escopetes per a caça major, caça menor o per a tir esportiu) en entorns naturals, prèvia notificació. 

tracking