JORNADA DIVULGATIVA

Govern promociona les possibilitats de l’hidrogen verd

Forné, durant la jornada.

Forné, durant la jornada.SFGA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secretaria d’Estat de Transició Energètica, Mobilitat i Transports va impulsar ahir una jornada centrada en una de les opcions de l’energia de futur: l’hidrogen verd. L’objectiu de la trobada, va manifestar el Govern, era connectar actors del sector energètic i dels transports, d’un costat demandants d’aquest tipus d’energia i, de l’altre, els qui volen estudiar la possibilitat de produir-la. “La nostra missió és poder facilitar aquests espais de diàleg i intercanvi d’idees entre els diferents interlocutors perquè es puguin explorar vies d’ús d’aquesta energia”, va explicar el secretari d’Estat, David Forné. A més, va remarcar que la dependència energètica del país evidencia “la necessitat d’investigar altres mètodes i models per tal de potenciar i tendir cap a l’autosuficiència energètica nacional”.

El secretari d’Estat va destacar les potencialitats de l’hidrogen verd, que es produeix de forma sostenible i permet avançar en el full de ruta per reduir el nivell d’emissions de CO2 i donar compliment als aspectes recollits a la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), que advoca per explorar noves fonts d’energia verda.

Durant la jornada, es van celebrar un total de cinc ponències, en què diferents actors van poder explicar les parts més tècniques que permeten el funcionament o no d’aquesta energia, i també es van presentar diferents projectes que ja funcionen arreu utilitzant l’hidrogen verd.

tracking