Economia

Les vendes a les grans superfícies cauen un 10,9% a l'abril

l'índex d'ocupació en aquests espais s'ha incrementat en un 1,2%

Les vendes han caigut en els centres comercialsArxiu

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials ha caigut un 10,9% a l'abril en comparació amb el mateix mes de l'any anterior. Tal com publica el departament d'Estadística aquest dijous, la venda dels productes alimentaris cau en un 5,8%, i la de la resta de productes decreix un 17,1% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. El Govern destaca que part de la variació negativa pot venir donada per la devallada del nombre de visitants rebuts en aquest període, un 15,8% menys. 

Quant a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent a l'abril d'aquest any mostra un descens del 18,4%, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

D'altra banda, i en relació amb l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminar l'efecte dels preus, a l'abril també ha baixat un 14,2% respecte del mateix mes de l'any anterior. La categoria d'alimentació cau un 8,5%, mentre que l'índex relatiu a la categoria de la resta de productes té una variació negativa del 20,6% respecte del mateix període de l'any anterior.

índex d'ocupació

Paral·lelament, des del departament d'Estadística s'assenyala que, a l'abril, l'índex d'ocupació de les grans superfícies del comerç al detall s'ha incrementat un 1,2% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, tot i que presenta un lleuger descens del 0,4% respecte de l'enregistrat el març del 2024.

Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials a l'abril, cal destacar que el 63,2% del personal correspon al gènere femení i el 36,8% restant al masculí, una distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos.

tracking