Tribunal Europeu de Drets Humans

Espot no descarta "ampliar a altres països" la recerca de candidats del jutge a Estrasburg

El cap de Govern ha remarcat que es prioritzaran els aspirants andorrans 

Façana de la seu del Tribunal de Drets Humans d'EstrasburgArxiu

detail.info.publicated
Redacció
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, s'ha mostrat optimista per trobar una nova terna d'aspirants a ocupar la plaça de jutge d'Andorra al Tribunal Europeu d'Estrasburg i ha afirmat que l'executiu afronta aquest nou procés "prioritzant evidentment els candidats andorrans" però ha deixat oberta la porta a què si no es pot completar amb nacionals del país es pugui plantejar "ampliar-ho, potser a altres països". Espot ha remarcat que de moment "no estem en aquesta tessitura" i ha assegurat que "si no hi hagués candidats andorrans ell ho "lamentaria" tenint en compte que hi ha "juristes molt ben capacitats al nostre país".

La recerca de nous aspirants es fa després que l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa hagi dictaminat que "un o diversos candidats no tenien els requeriments necessaris" per poder formar la terna definitiva per a ser jutge a Estrasburg. Espot ha explicat que "s'inicia un altre cop el procés i nosaltres treballem per presentar una nova terna que permeti substituir aquest un o diversos candidats que no han superat el tall" i ha destacat que "no hi hem de donar massa més transcendència o importància" a aquest assumpte. 

El cap de l'executiu ha indicat que "aquelles persones que fa dos o tres mesos no es plantejaven aquesta possibilitat, potser ara se la plantegen" tenint en compte "el ressò que s'ha fet des dels mitjans" i ha tornat a defensar la vàlua de la terna presentada inicialment que no ha acceptat el Consell d'Europa. Xavier Espot ha assegurat que és "molt adequada" i ha volgut incidir que si s'ha descartat algun candidat no ha estat per "motius gravíssims ni molt menys", però s'ha donat el cas que "s'ha valorat que un o diversos candidats no tenien els requisits necessaris, que són molt exigents per poder passar aquest tall i, per tant, poder conformar la terna definitiva".

tracking