25È CICLE DE L’EMPRESA FAMILIAR ANDORRANA

Promoure el coneixement per atreure talent

El president de l’EFA, Daniel Armengol, assegura que Andorra és “la gran desconeguda”

Intervenció del president de l’EFA, Daniel Armengol.

Intervenció del president de l’EFA, Daniel Armengol.

detail.info.publicated
Anyós

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Andorra és la gran desconeguda” i per això costa atreure talent. Així ho va posar ahir en relleu el president de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), Daniel Armengol, en el marc del 25è Cicle d’Empresa Familiar Andorrana, celebrat sota el títol Family Office i plataformes digitals i que es va centrar en la transformació digital. Armengol va aprofitar per fer una crida a “homogeneïtzar la digitalització entre administracions”, a “facilitar la vida a l’administrat”, és a dir, a una major simplificació de l’administració, i “fer conèixer Andorra” a l’exterior a través d’empreses que ja s’estan digitalitzant al Principat o que estan treballant des d’Andorra aprofitant la digitalització “com a bon argument” per atreure aquest talent. “Crec que pot ser un bon argument per al futur”, va reiterar.

I a les oportunitats d’Andorra es va referir una de les ponents, la directora de Travel, Retail and Traffic Aggregators a Google Espanya, Maialen Carbajo, que va incidir que de la mateixa manera que el Principat va ser innovador en connectivitat, té una bona oportunitat de tenir “moltíssima innovació i col·laboració publicoprivada per abraçar i impulsar la IA per a la millora econòmica del país”. En aquest sentit, Carbajo va lloar el “bon treball” que va fer Andorra en connectivitat i va defensar que la IA és la “pròxima onada d’innovació després d’internet i els mòbils”.

També va subratllar que les petites i mitjanes empreses “han de ser pioneres a abraçar la utilització de la intel·ligència artificial”, ja que els pot ajudar en “innovació, a incrementar la productivitat i en la generació de vendes més eficients”. Quant a l’atracció de talent, l’experta de Google va assenyalar que cal que les empreses siguin més innovadores, i va defensar que precisament aquesta innovació està en la IA, i que també és essencial la connexió del país amb altres. “Costa atreure talent i t’has d’assegurar que ets molt innovador i que la gent pot venir i es pot moure amb facilitat”, va afirmar.

En la inauguració del cicle també va intervenir la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, que va defensar que “ja ningú dubta” dels beneficis de la digitalització i va reivindicar el “gran esforç per a l’acompanyament” de les empreses que està fent el Govern, tot esmentant el segon programa de digitalització empresarial que ofereix diferents solucions digitals. En aquest sentit, va indicar que “la millora de la productivitat de les empreses” a través de la digitalització és “essencial” per a la bona marxa econòmia del país.

tracking