ENTORN NATURAL

Protecció Civil i els bombers demanen prudència per evitar incendis forestals

La campanya d’estiu es va iniciar el cap de setmana passat i s’allargarà fins a Meritxell

Pons i Farré en la roda de premsa d’ahir.

Pons i Farré en la roda de premsa d’ahir.CEsteve

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Anticipar i disminuir el risc d’incendis a l’entorn natural al llarg dels mesos de més calor. Amb aquesta voluntat es desenvolupa la campanya d’estiu de prevenció d’incendis forestals, que va començar el cap de setmana d’abans de Sant Joan i que s’estendrà fins al cap de setmana posterior al dia de Meritxell. Aquesta data es pot prorrogar en funció del seguiment que es realitza per conèixer l’evolució de l’estat vegetal. El contingut de la campanya es revisa i es consensua anualment per part de tots els agents implicats.

Ho van explicar ahir el director del cos de bombers, Jordi Farré, i el director del departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Cristian Pons. Ambdós van destacar la importància de ser prudents en les activitats que es desenvolupen al medi natural a l’estiu, especialment tenint en compte l’augment de temperatures registrat en els darrers temps. En aquest sentit, Pons va posar en relleu la necessitat de desenvolupar l’acció preventiva.

Incidint en la rellevància de la prevenció, Pons va explicar que la mateixa pàgina web www.incendis.ad és un espai de comunicació de referència també per a la ciutadania, ja que, a més del butlletí de perill d’incendis forestals, compta amb recomanacions i consells, un apartat específic on es pot consultar l’estat dels berenadors del país, així com més informació d’interès. Les xarxes socials de Protecció Civil –on es difonen campanyes de sensibilització– i l’aparició a mitjans de comunicació complementen aquesta acció.

Quant a la revetlla de Sant Joan, el director de Protecció Civil i Gestió d’Emergències va destacar la importància de seguir algunes indicacions bàsiques per tal de poder gaudir de la jornada amb la màxima seguretat possible. Pons es va referir a comprar els productes només en llocs autoritzats, preveure mitjans segurs per encendre el material o tenir en compte les diferents categories.

tracking