TRIBUNAL EUROPEU DELS DRETS HUMANS

La terna de candidats a jutge es podria obrir a juristes estrangers

Espot matisa que es prioritzarà poder presentar al càrrec tres juristes andorrans

El Tribunal Europeu dels Drets Humans a Estrasburg.

El Tribunal Europeu dels Drets Humans a Estrasburg.ARXIU

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ja treballa en una nova llista de candidats després que l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa hagi dictaminat que “un o diversos candidats no tenien els requeriments necessaris” per poder formar la terna definitiva per ser jutge del Tribunal Europeu de Drets Humans. “S’inicia un altre cop el procés i nosaltres treballem per presentar una nova terna que permeti substituir un o diversos candidats que no han superat el tall”, va reiterar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, que va voler emfasitzar, també, que “no hem de donar gaire més transcendència o importància” a aquest assumpte. El cap de l’executiu ho va afirmar en declaracions als mitjans de comunicació després de participar en l’acte d’obertura del primer Fòrum digital iberoamericà, que es va celebrar ahir en un cèntric hotel d’Andorra la Vella.

Tenint en compte les dificultats que ha suposat poder tenir tres candidats per poder presentar la terna, l’executiu afronta aquest nou procés “prioritzant evidentment els candidats andorrans”, segons va voler incidir Espot, que ha obert la porta, però, al fet que si no es pot completar amb nacionals del país es pugui plantejar “ampliar-ho, potser a altres països”. De totes maneres, va remarcar que de moment “no estem en aquesta tessitura”.

D’aquesta manera, el cap de Govern és optimista pel fet que “aquelles persones que fa dos o tres mesos no es plantejaven aquesta possibilitat potser ara se la plantegen”, tenint en compte “el ressò que se n’ha fet des dels mitjans”. Espot va avançar, però, que si no hi hagués candidats andorrans ell ho “lamentaria”, tenint en compte que hi ha “juristes molt ben capacitats al nostre país”.

El cap de l’executiu va defensar novament la terna presentada, que és “molt adequada”, i va voler incidir que si s’ha descartat algun candidat no ha estat per “motius gravíssims, ni molt menys”, però s’ha donat el cas que “s’ha valorat que un o diversos candidats no complien els requisits necessaris, que són molt exigents per poder passar aquest tall i, per tant, poder conformar la terna definitiva”.

tracking