Successos

Operació especial contra el contraban a l'Arieja amb 1.119 persones controlades

La policia francesa i l'exèrcit han intervingut tabac i alcohol en un desplegament de tres dies i tres nits

Tabac, alcohol i articles intervinguts per la gendarmeria en l'operació especial

Tabac, alcohol i articles intervinguts per la gendarmeria en l'operació especialGendarmeria

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La gendarmeria està desenvolupant una operació especial contra el contraban a les zones frontereres amb Andorra que ha donat com a resultat la intervenció de tabac, alcohol i articles que es portaven il·legalment, segons informen els mitjans veïns. La gendarmeria ha estat fent controls des del 18 fins al 21 de juny a l'RN-20 des de Foix a l'Ospitalet, i també als trens en un dispositiu anomenat 'Place Nette' que està coordinat a nivel nacional por el ministeri d'Interior i d'Ultramar, en coordinació amb la fiscalia, segons indiquen. 

L'operatiu ha servit per controlar 1.119 persones, 878 vehicles lleugers, 9 vehicles pesants i dos trens que han portat al decomís d'un matxet, 113 cartrons de tabac, dels quals 67 estaven en possessió de la mateixa persona. A més, s'ha incautat 100 paquets de picadura de tabac i 204 litres de tabac, segons les dades publicades per Pyrénées FM. Els controls s'han desenvolupat amb el desplegament de patrulles amb gossos i més d'un centenar de soldats mobilitzats durant tres dies i tres nits amb el suport d'agents de duana, policia de fronteres, grups especials i també la guàrdia civil espanyola. 

L'operació especial ha comportat la detenció de sis persones que transportaven grans quantitats de begudes alcohòliques, 204 litres, i tabac, 67 cartrons,. Els arrestats van ser condemnats de manera immediata a penes de presó, multes i ordres d'allunyament de l'Arieja, segons explica el mitjà francès. Els agents van incautar també petites quantitats de cannabis i en total es van registrar 97 delictes, dels quals 28 estan relacionats amb estupefaents. La policia francesa ha informat que s'han identificat dues grans xarxes de contraban, una integrada per persones provinents del nord d'Àfrica i una altra amb membres dels països de l'Est que operen amb el tràfic il·legal de mercaderia que compren al Pas de la Casa i distribueixen els productes per les zones de Tolosa i Perpinyà. 

Els agents van immobilitzar 14 vehicles i van imposar 11 sancions per les infraccions detectades en els tres dies d'operatiu.

tracking