REPORTATGE

El foc viu de la tradició

El síndic general reivindica la importància dels ritus i el patrimoni immaterial en la rebuda de la Flama del Canigó a la plaça del Consell.

Una plaça del Consell plena a vessar va rebre la Flama del Canigó.

Una plaça del Consell plena a vessar va rebre la Flama del Canigó.Comú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Una plaça del Consell General plena a vessar va rebre ahir al vespre la Flama del Canigó. L’acte va començar amb el discurs del síndic general. Carles Ensenyat va reivindicar la importància dels ritus i les tradicions per la força que tenen per cohesionar les comunitats. El mandatari també va recordar l’excònsol major i consellera general Rosa Ferrer, morta el 2018. Ensenyat va destacar que va treballar incansablement perquè les falles fossin incloses en la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la Unesco. “Era amiga, confident i una referent per a mi. D’ella, que va treballar incansablement per enfortir la tradició fallaire, vaig aprendre a valorar el patrimoni immaterial”, va afirmar el síndic.

El fallaire major, Marco Castro, fa rodar la falla a la plaça.

El fallaire major, Marco Castro, fa rodar la falla a la plaça.Consell General

“[Rosa Ferrer] Va treballar incansablement per enfortir la tradició fallaire”Carles Ensenyat, Síndic general
 

La festa de rebuda de la flama va continuar amb el relleu dels fallaires major i menor de les Valls d’Andorra. El lauredià Marco Castro és el fallaire major i substitueix Gerard Remolins. Ton Samarra pren el relleu d’Iu Blasi com a fallaire menor. Un dels moments més emotius de l’acte va ser quan Castro va adreçar unes paraules en portuguès als seus avis, morts recentment. Els fallaires van celebrar, a més, que més de vuitanta persones van participar en la recerca de l’argolla de Fontargent el 2 de juny passat, una xifra de rècord. La continuïtat de les falles està assegurada.

Imatges de la revetlla

En la roda de falles van participar les autoritats presents, com és habitual. Entre d’altres, van sortir a la plaça els cònsols d’Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada, i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili.

tracking