SUCCESSOS

Operació especial contra el contraban de la gendarmeria

Tabac i alcohol intervinguts per la policia.

Tabac i alcohol intervinguts per la policia.Gendarmeria

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La gendarmeria està desenvolupant una operació especial contra el contraban a les zones frontereres amb Andorra que ha donat com a resultat la intervenció de tabac, alcohol i articles que es portaven il·legalment. La gendarmeria ha estat fent controls des del 18 fins al 21 de juny a l’RN-20 des de Foix fins a l’Ospitalet, i també als trens, en un dispositiu anomenat Place Nette, que està coordinat en l’àmbit nacional pel ministeri d’Interior i d’Ultramar, en col·laboració amb la Fiscalia.

L’operatiu ha servit per controlar 1.119 persones, 878 vehicles lleugers, nou vehicles pesants i dos trens que han portat al decomís d’un matxet, 113 cartrons de tabac, dels quals 67 estaven en possessió de la mateixa persona. A més, s’han decomissat 100 paquets de picadura de tabac i 204 litres d’alcohol. Els controls s’han desenvolupat amb el desplegament de patrulles amb gossos i més d’un centenar de soldats mobilitzats durant tres dies i tres nits amb el suport d’agents de duana, policia de fronteres, grups especials i la guàrdia civil espanyola.

L’operació especial ha comportat la detenció de sis persones que transportaven grans quantitats de begudes alcohòliques, 204 litres, i tabac, 67 cartrons. Els arrestats van ser condemnats de manera immediata a penes de presó, multes i ordres d’allunyament de l’Arieja. Els agents també van comissar petites quantitats de cànnabis i en total es van registrar 97 delictes, dels quals 28 estan relacionats amb estupefaents. S’han identificat dues grans xarxes de contraban, una integrada per persones provinents del nord de l’Àfrica i una altra amb membres dels països de l’Est que operen amb el tràfic il·legal de mercaderia que compren al Pas de la Casa.

tracking