ESTADÍSTICA

34 milions d’euros de despesa pública en medi ambient el 2023, un 8,1% més

Un bosc d’Arinsal.

Un bosc d’Arinsal.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Estadística del Govern va publicar ahir les dades relatives en despesa pública per a la protecció del medi ambient de l’any 2023. Aquesta despesa es va situar en 34 milions d’euros, una quantitat que s’incrementa un 8,1% respecte de l’any 2022.

399,9 EUROS PER CIUTADÀ

Aquests 34 milions d’euros representen el 3,2% del liquidat total de les administracions públiques i, sense comptar ni els actius ni els passius financers ni les transferències de Govern a entitats de les administracions públiques, representen un 1% en relació amb el PIB. Pel que fa a la despesa per càpita, aquesta assoleix els 399,9 euros, envers els 386,0 euros de l’any 2022.

L’informe anuncia que l’increment en la despesa en protecció del medi ambient ha estat per accions dutes a terme per l’ordenació de les deixalles i les aigües residuals, com també per la protecció de la diversitat biològica i del paisatge.

La despesa pública en protecció del medi ambient al Principat d’Andorra inclou la despesa relativa a les accions dutes a terme en aquest àmbit pel Govern d’Andorra, els comuns i el Centre de Tractament de Residus d’Andorra.

tracking