Habitatge

Andorra la Vella aprova una moratòria de la construcció mentre revisa el pla d'urbanisme

La proposta ha comptat amb el suport de l'oposició

Un moment de la sessió de consell de comú d'Andorra la Vella.

Un moment de la sessió de consell de comú d'Andorra la Vella.M.F.

Publicat per
AGÈNCIES

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat aquest dimarts una suspensió de la construcció mentre es duu a terme la revisió del pla d'urbanisme. Així s'ha aprovat en sessió de consell de comú, un punt que ha comptat amb el suport de l'oposició. Tal com ha explicat el cònsol major, Sergi González, aquesta decisió s'ha pres davant "la crisi profunda de l'habitatge" que viu el país i respon a "un objectiu ben clar: Volem que els ciutadans puguin viure a la nostra parròquia". 

En roda de premsa posterior a la sessió de consell de comú, des de la majoria s'ha detallat més aquesta aturada de llicències, que afectaran la parcel·lació de terrenys i noves urbanitzacions, segons l'article 90 de la llei d'ordenació del territori. Així, s'atura el desenvolupament d'unitats d'actuació, de plans parcials i noves urbanitzacions i es podrà continuar fent construccions en sòl urbà consolidat que ja estaven entrades i obres majors i menors en edificis ja existents. 

Aquesta moratòria s'allargarà un any, el temps que el comú es marca per fer "una reflexió de futur", segons ha posat en relleu González, que ha manifestat que aquest anàlisi es durà a terme amb tothom i ja ha anunciat que s'ecoltaran experts i la ciutadania, entre altres.

Els consellers de la minoria han votat també a favor de revisar el POUP Astrié ha recordat que la revisió del POUP era un punt que DA portava al programa electoral de les darreres Eleccions Comunals, i que es tracta d'una adaptació que s'ha de fer, ha recordat, "partint dels resultats dels estudis de capacitat de càrrega màxima encarregats pel Comú". Astrié ha defensat que suspendre l'atorgament de noves llicències de manera temporal i revisar el POUP "no significa frenar el progrés, sinó gestionar-lo de manera intel·ligent i sostenible". 

tracking