Medi ambient

Els boscos d'Andorra absorbeixen el 40% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle

Al principat s’han inventariat 194 parcel·les forestal segons ha informat l'organització AR+I

Presentació de l'inventari dimarts el matí a Sant Julià

Presentació de l'inventari dimarts el matí a Sant JuliàAR+I

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La presentació del primer inventari Nacional Forestal, que permetrà incloure els resultats en l'inventari nacional de gasos d'efecte hivernacle. ha tingut lloc a Sant Julià aquest matí, a càrrec d'Andorra Recerca + Innovació. En la presentació, el secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha afirmat que els boscos d'Andorra tenen capacitat per absorbir al voltant del 40% del diòxid de carboni que s'emet al país.

Des d’Andorra Recerca i Innovació, tant la responsable del projecte, Marta Domènech, com el coordinador de l’eix de Sostenibilitat, Oriol Travesset, han ressaltat la importància per al país de tenir la seva superfície forestal inventariada.

La investigadora del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, Míriam Piqué, ha contextualitzat els usos dels inventaris nacionals i la la importància de l’aplicació de metodologies estàndards per poder-los comparar mentre se’n fa el seguiment. 

A Andorra s’han inventariat 194 parcel·les forestals distribuïdes de forma regular que representen tota superfície arbrada del país

i formen la xarxa de seguiment permanent de l’evolució de la coberta forestal, segons ha informat Andorra Recerca + Innovació. 

tracking