CULTE

Interior controlarà l’activitat de les entitats religioses amb un nou registre específic

Les agrupacions dedicades al culte que vulguin obtenir l’estatus de personalitat jurídica hauran de fer el tràmit a través d’un registre específic

Esther Molné al Consell General, abril 2024

Esther Molné al Consell General, abril 2024Consell General

Publicat per
Gerard E. Mur

Creat:

Actualitzat:

Garantir la llibertat de culte i controlar més acuradament l’activitat de les entitats religioses. Aquests són els dos principals objectius del projecte de llei que va presentar ahir la ministra d’Interior i Justícia, Ester Molné. Amb la Llei Qualifica del Registre d’Entitats Religioses, les noves agrupacions dedicades al culte que vulguin obtenir l’estatus de personalitat jurídica hauran de fer el tràmit a través d’un registre específic. Fins ara, les entitats religioses havien hagut de gestionar l’obtenció de la personalitat jurídica a través del registre d’associacions, més genèric.

Molné va expressar que aquest canvi en el registre –ara més endreçat i directe– és una “demanda història de les entitats presents a Andorra” i un pas en ferm per complir “amb les normes dels convenis internacionals, que reclamen pactes civils i polítics”. Per l’elaboració del projecte de llei –va detallar la ministra– s’han mantingut reunions amb el Grup de Diàleg Interreligiós.

tracking