Ordre

La Policia donarà suport a França en els esdeveniments esportius d'aquest estiu

Els agents treballaran a Plateau de Beille i a Marsella

Policia TEDAX al mundial de rugbi del 2023

Policia TEDAX al mundial de rugbi del 2023Policia Andorrana

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La policia tornarà a donar suport a França en dos dels grans esdeveniments previstos per aquest estiu, el Tour i els Jocs Olímpics París 2024.

Un comandament del Grup de Suport de Manteniment de l'Ordre i cinc agents, es deplaçaran a l'Arieja, concretament a Plateau de Beille, el 13 i 14 de juliol, per col·laborar en les tasques de prevenció i seguretat del Tour de França. La policia informa que col·laborarà amb la Gendarmerie, la qual ha sol·licitat suport per la gran afluència d'espectadors a la zona. La policia francesa calcula que més de 10.000 persones amb un nombre important de seguidors andorrans i espanyols.

Quatre agents i un comandament tècnics de la Policia especialistes en desactivació d’artefactes explosius, defensa nuclear, radiològica, biològica i química (TEDAX-NRBQ) es traslladaran a Marsella per formar part del dispositiu dedicat a la recerca i neutralització de possibles artefactes explosius durant la celebració dels Jocs Olímpics. 

La policia ha informat que també aportarà un vehicle adaptat i el robot de desactivació d'explosius. També ha destacat, en un comunicat, l'estreta relació amb els cossos de seguretat francesos, apuntant a la col·laboració amb motiu del Mundial de Rugbi de l'any passat, que va ser molt satisfactòria i per aquest motiu la Gendarmerie ha tornat a sol·licitar els serveis andorrans. 

tracking