REPORTATGE

La revolució dels gimnasos

Dur un estil de vida saludable és una preocupació que tenen cada vegada més persones. Això ha provocat l’augment d’inscripcions als gimnasos del Principat.

Pedalada al centre esportiu dels Serradells.

Pedalada al centre esportiu dels Serradells.Comú d'Andorra la Vella

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Cada vegada són més les persones preocupades per seguir un estil de vida saludable. No és cap misteri que l’augment d’inscripcions als gimnasos ha estat un dels grans resultats d’aquesta nova mentalitat, que només fa que guanyar seguidors. Tot i que hi ha moltes alternatives per deixar enrere la vida sedentària, l’opció més popular és inscriure’s al gimnàs amb especial incidència en les classes dirigides.

Un dels grans centres esportius del país és els Serradells, amb uns 3.200 abonats aproximadament. “Existim des del 1991, el ritme és major que en els darrers cinc anys, tot i que no arribem a les xifres del 2004”, va confirmar el cap d’àrea d’instal·lacions i equipaments esportius del centre, Marc Magallon. En aquest sentit, menciona que la menor presència d’abonats al centre es deu a l’àmplia oferta actual, la qual era impensable a principi del segle. Els usuaris del centre creixen constantment després de les obres posteriors a l’incendi i la pandèmia. I amb 75 estacions de treball i unes 40 hores setmanals de classes dirigides, poden abraçar fàcilment tota la demanda dels clients. “Ens adaptem a les noves tendències i ara mateix les de cycling són bastant sol·licitades”, va assenyalar Magallon.

En aquest sentit, el cap d’Esports d’Escaldes-Engordany, Julio Pintado, va esmentar que han presenciat un augment d’assistència a les classes durant el darrer any, després “d’estar molt a baix”. “Les persones que estan al fitnes són molt fidels”, va destacar. El gimnàs parroquial viu un dels millors moments després del període de reformes i ara mateix estan “al màxim”, amb 1.800 abonats, aproximadament. “El perfil és molt variat, però sobretot es destaca una pujada en els sèniors”, va revelar Pintado. Un aspecte que també s’ha vist als Serradells, on des del juny del 2023 els majors de 65 anys tenen accés gratuït. Amb tot, la franja més freqüent és dels 20 als 40 anys.

CAPS DE SETMANA

Els caps de setmana solen ser els dies amb menys freqüència, tot i que Pintado va recalcar la bona acollida de la prova pilot de l’obertura de les instal·lacions escaldenques el diumenge. “Sorprèn la gran quantitat de gent durant el matí”, va destacar. Magallon hi coincideix, afegint que de les sis a les vuit del matí sol ser una franja molt demanada durant tota la setmana. Tanmateix, no guanya els abonats de tarda, que solen accedir-hi de les sis a les vuit. “S’està movent molt les hores de pausa per dinar”, va subratllar.

És clar que la societat tendeix a tenir una vida molt activa amb la cerca afegida d’un bon aspecte físic o d’un espai on evadir-se de la realitat mentre fa esport. Tot i que hi ha extrems, la gran majoria sap els seus límits per no passar del sedentarisme a l’obsessió.

tracking