Luxemburg

La UE celebra l'esforç d'Andorra per adaptar la seva fiscalitat a les normes europees

El Consell de la Unió Europea ha fet referència a l'acord d'associació tancat amb el Principat el desembre passat 

La seu de la Unió Europea a Brusel·lesArxiu

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Consell de la Unió Europea ha celebrat aquest dimarts els esforços d'Andorra i San Marino per adaptar les seves pràctiques fiscals a les normes internacionals i a la normativa europea i ha subratllat que la seva "alineació completa" es necessària per evitar llacunes en el mercat interior comunitari. 

En el cas d'Andorra, com també en el de San Marino, el Consell ha recordat que els dos països van tancar un acord d'associació amb la Unió Europea el desembre del 2022, i una vegada acabats els seus procediments, ambdós països podran participar en el mercat interior comunitari. Aquest acord permetrà a Andorra establir un marc per desenvolupar el diàleg i la cooperació en aspectes d'interès comú amb la UE. 

El Consell ha mostrat la seva satisfacció amb "la cooperació constructiva, transparent i oberta" d'Andorra. També ha celebrat la decisió del Principat d'aplicar mesures restrictives enfront l'invasió russa d'Ucraïna. El Consell s'ha mostrat optimista per a desenvolupar vincles més estrets amb Andorra en l'àmbit de la justícia i els assumptes d'interior.   

      

tracking