Medi ambient

Andorra acull la 63a trobada sobre salut animal i vegetal hispano-francesa-andorrana

L'objectiu és tractar temàtiques comunes en qüestions sanitàries i trobar solucions a les problemàtiques existents

Un moment de la 63a trobada sobre salut animal i vegetal hispano-francesa-andorrana.

Un moment de la 63a trobada sobre salut animal i vegetal hispano-francesa-andorrana.SFG

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha inaugurat aquest dimecres la 63a trobada sobre salut animal i vegetal hispano-francesa-andorrana que enguany acull Andorra, al Tarter. L'objectiu és reunir els serveis responsables de la sanitat animal i vegetal de França, Espanya i Andorra, per compartir i tractar temàtiques comunes en relació a qüestions sanitàries a banda i banda dels Pirineus, i trobar solucions a les problemàtiques existents. El ministre ha recordat que Andorra es va adherir a la trobada fa 23 anys. 

Casal ha remarcat la importància del sector agrícola i ramader pel "rol estratègic en el manteniment del paisatge i la conservació de la biodiversitat natural". També ha destacat que els efectes del canvi climàtic ja es deixen notar de forma severa en entorns on s'incrementa la temperatura i disminueix la pluviometria. “És clau mantenir una ramaderia extensiva perquè ens permet minimitzar els efectes del canvi climàtic, en particular en els entorns més fràgils, com ho són els entorns de muntanya”, ha ressaltat Casal.

La jornada de treball al Tarter, que continua aquest dijous, tracta la gestió dels moviments transfronterers d’animals, la lluita contra aquelles malalties animals transmissibles o contra aquells patògens que poden afectar la salut vegetal. Les trobades s'enfoquen en el desenvolupament de mesures en el marc d'actuacions One Health, relacionades amb els riscos derivats de la salut animal o vegetal que poden generar un impacte sobre la salut pública. 

tracking