Tribunals 

La Batllia aprova l'informe de cessació de pagaments i fallida de Valora

El tancament de la financera es remunta al 2007

L'entrada de la financera ValoraArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha aprovat l'informe de tancament provisional emès per l'administradora judicial de la cessació de pagaments i fallida de la societat Valora, segons publica avui el BOPA. La financera va deixar d'operar el febrer del 2007 i des de llavors s'acumulen els procediments judicials per les reclamacions dels clients i també pel retard de la justícia en resoldre la causa. 

La societat va deixar un forat de 24 milions d'euros amb la gestió de capitals d'inversors que feia de clients entre els quals hi havia no residents al Principat. Els diners es posaven en un compte conjunt 'Omnibus' i l'administrador feia la inversió en productes d'alt risc i va començar a acumular pèrdues milionàries des de que va iniciar l'operativa el 2001 sense que els clients tinguessin constància de la situació. 

L'edicte fet públic avui indica que s'ha requerit a l'administració judicial que liquidi les despeses finals del procés concursal a càrrec de l'administració judicial de Valora i cobri els emoluments que li correspongui. També es determina que traspassi l'import romanent de fallida, que consigni els imports que queden fora de l'actiu de la societat i que no estan afectats per l'embargament de la causa judicial. 

La Battlia declara a més l'arxiu provisional del procediment concursal, segons recull l'edicte i s'oficia a la secció d'instrucció especialitzada 1 perquè informi al Tribunal de la finalització i resultat d'un dels procediments penals en curs. La resolució que signa la secretària judicial s'ha de notificar a l'administració judicial, a la societat fallida i al conjunt de creditors. I es destaca que aquesta resolució no és ferma i es pot interposar un recurs de reposició davant la Batllia en un termini de tretze dies hàbils.  

tracking