Europa

Andorra s'adhereix al Conveni de la Haia per facilitar l'execució de sentències estrangeres

L’entrada en vigor queda pendent de l’aprovació per part del Consell General i els coprínceps

Roda de premsa del consell de ministres

Roda de premsa del consell de ministresCEsteve

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest dimecres l’adhesió d’Andorra al Conveni de la Haia sobre el reconeixement i l’execució de sentències estrangeres en matèria civil o comercial. El conveni ofereix seguretat jurídica i previsibilitat respecte a si, i en quina mesura, una sentència dictada per un tribunal d’un Estat contractant serà reconeguda i executada en un altre Estat contractant.

El Govern ha informat en la roda de premsa posterior al consell de ministres, de la reducció de riscos i despeses judicials que comporta la mesura, alhora que millora l’accés efectiu a la justícia i facilita el comerç multilateral, la inversió i la mobilitat facilitant la circulació de les sentències estrangeres entre els Estats contractants.

L’adhesió a aquest conveni internacional és una conseqüència lògica de la participació del Principat en la Conferència de la Haia i de la voluntat de beneficiar-se de les eines i els treballs que s’hi desenvolupen, remarca Govern. A més, informa que permet dotar-se d’un instrument jurídic de dret internacional privat de cooperació judicial internacional en matèria de reconeixement i execució de sentències estrangeres.

Un cop aprovat pel Govern, el conveni entrarà en vigor un cop el Consell General n’hagi aprovat també l’adopció i estigui ratificada pels coprínceps i es dipositi l’instrument d’adhesió prop del Ministeri d’Afers Exteriors dels Països Baixos 

COOPERACIÓ INTERNACIONAL

Andorra contribuirà amb 170.000 euros amb projectes de cooperació de diverses organitzacions europees (OSCDE, ONU i Consell d'Europa). Mitjançant aquestes contribucions, el Govern aporta als fons i programes d’organismes dels quals Andorra és part i que compleixen amb els criteris i les prioritats establertes en el pla rector de la cooperació andorrana. 20.000 euros aniran per l'OSCE, 60.000 a diferents entitats gestionades per l'ONU i 90.000 euros al Consell d'Europa.

tracking