'Les aventures d'en Plomet, un trencalòs especial': la veu de les malalties minoritàries

Mariona Bessa és l'escriptora del llibre 

Els pares de l'Aleix i l'escriptora, durant la presentació del llibre a l'hotel Roc Blanc.

Els pares de l'Aleix i l'escriptora, durant la presentació del llibre a l'hotel Roc Blanc.E.M.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les malalties minoritàries cada vegada afecten a més persones, especialment a infants que les pateixen des que neixen. El cas de l'Aleix no deixa indiferent a ningú, un nen de nou anys que, a causa de la síndrome DupMECP2, encara ha de portar bolquers, així com té conductes de nadó. 

L'escriptora de 'Les aventures d'en Plomet, un trencalòs especial', Mariona Bessa, va veure l'oportunitat perfecta per transmetre als més petits la necessitat de ser inclosos tot i ser diferent en conèixer la història del fill d'Ingrid Blanc i Julian Zuidinga. "Hem d'explicar a les noves generacions que és important ajudar-nos, ser solidaris i ajudar a tots aquells que siguin diferents" ha explicat Blanc en la presentació del llibre d'aquest dimarts, inclosa en el marc de conferències 'Speakers'Corner' que organitza periòdicament l'hotel Roc Blanc.

El protagonista de la història, en Plomet, és un trencalòs que té el bec tort i és miop que representa a les persones amb discapacitat, segons ha declarat Blanc. "Sorgeix d'un grup de gent, que solidàriament i altruistament han treballat per fer-lo realitat i que sigui necessari" ha mencionat. 

Bessa, després d'una primera trobada amb els pares, va poder endinsar-se en el dia a dia de l'infant i així, poder començar a crear als personatges d'aquest conte infantil. "Necessitem un món més inclusiu, que s'accepti més la diversitat i sobretot, fomentar l'empatia, que actualment escasseja" ha valorat l'autora. 

tracking