CULTURA

Mostra de surrealisme pop a la sala d’exposicions del Govern

És un recorregut per l’obra de Mark Ryden, pare del moviment

L’exposició es pot visitar fins al novembre.

L’exposició es pot visitar fins al novembre.SFGA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’obra de l’artista Mark Ryden, considerat el pare del moviment del surrealisme pop, protagonitza la nova mostra de la sala d’exposicions del Govern, que es va inaugurar ahir a la tarda. S’hi poden veure treballs que abracen tota la seva trajectòria, des dels inicis de creació de portades de discos –és l’autor del Dangerous de Michael Jackson– fins als més recents. L’exposició es podrà visitar fins al 3 de novembre i vol acostar al públic un moviment artístic underground que es va iniciar als anys vuitanta a Califòrnia i que es caracteritza, va destacar el Govern en una nota de premsa, per la barreja d’elements de la cultura pop amb imatges extravagants i inquietants.

“Un dels objectius del ministeri és portar a Andorra artistes i moviments que han sacsejat el panorama artístic i intel·lectual del seu moment”, va destacar la ministra de Cultura, Mònica Bonell. I també “d’acostar al públic andorrà obres que, d’una altra manera, serien de difícil accés”, com és el cas de la mostra inaugurada. Mark Ryden barreja tècniques pictòriques tradicionals amb temàtica de la cultura popular, l’univers infantil i l’estètica victoriana. L’exposició es complementa amb peces d’altres sis creadors destacats del lowbrow o surrealisme pop: Robert Williams, Todd Schorr, Marion Peck, Frank Kozik, EMEK i RK Sloane, a més d’una selecció exclusiva de la col·lecció del metge i col·leccionista mexicà resident a Andorra, Salvador Lévaro. La mostra compta amb més de 160 peces en exhibició.

En paral·lel a la mostra s’han organitzat diferents activitats gratuïtes i recorreguts guiats. Per participar-hi i/o concertar una visita guiada cal contactar amb l’àrea d’Acció Cultural a través del correu acciocultural@govern.ad o el telèfon 880 677.

tracking