ECONOMIA

El nou Observatori del Comerç realitzarà una diagnosi del sector

A part de l’anàlisi entre el 2019 i enguany, es faran enquestes a turistes sobre el mateix àmbit

El ministre Jordi Torres i el president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas.

El ministre Jordi Torres i el president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas.Cambra de comerç

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de diagnosi del comerç entre el 2019 i aquest any i enquestes a turistes centrades en l’àmbit comercial. Aquestes seran les dues primeres accions que durà a terme l’Observatori del Comerç, un organisme integrat per Andorra Turisme i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis que ara tot just comença a funcionar un cop les dues parts han signat el conveni de col·laboració que l’empara. El president de la Cambra, Josep Maria Mas, i el ministre de Turisme i Comerç i president d’Andorra Turisme, Jordi Torres, van rubricar ahir aquest acord que pretén impulsar la sostenibilitat del comerç, a través de la recopilació, l’anàlisi i la difusió de dades relacionades amb l’activitat comercial i turística.

L’Observatori del Comerç, liderat per la Cambra, tindrà com a funcions principals analitzar les dades recopilades per identificar tendències, oportunitats i desafiaments en el comerç al detall del país. Això inclou l’estudi de la competència, la demanda del mercat i altres factors que afecten el comerç. A més, s’elaboraran informes basats en les dades recopilades que es difondran a empreses, entitats públiques i altres parts interessades per ajudar-los a prendre decisions informades. L’Observatori del Comerç proporcionarà també un seguiment continu de l’evolució de les tendències en el sector de la venda al detall, contribuint així a una millor comprensió i adaptació a les dinàmiques del mercat.

Per la seva banda, les funcions d’Andorra Turisme inclouran compartir informació rellevant sobre dades turístiques i de comerç que puguin ser d’interès per a la Cambra i també per al sector empresarial.

DAVID GUETTA VEN MÉS DE 10.000 ENTRADES

S’espera una bona acollida de l’Andorra Mountain Music. Així, el titular de Turisme va detallar ahir que la proposta Molan los 90 XXL ja porta venudes més de 3.000 entrades i el concert de David Guetta ja supera les 10.000.

Les vendes per al Cirque du Soleil van a un bon ritme i de fet ja es troben “per sobre” de les que hi va haver l’any passat per a Festa, que tal com va subratllar el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, “va ser molt ben valorat pels turistes” i les persones que van assistir a l’espectacle. D’aquesta manera, segons va detallar Torres, tot fa “preveure que pugui ser un èxit”, ja que les entrades per als caps de setmana estan ja “pràcticament venudes” completament i ja només queden a la venda les de les funcions entre setmana, on el ritme no és “tan alt”.

El ministre es va mostrar satisfet per l’acollida que està tenint la proposta del Cirque du Soleil per a aquest any i va subratllar que després d’alguna edició en què la valoració dels visitants no va ser tan bona com s’hauria desitjat “les exigències són molt elevades”.
tracking