Justícia

Andorra tenia 286 persones en llibertat condicional l'any 2022

Un informe del Consell d'Europa detalla que 79 estaven esperant sentència i 207 ja estaven condemnats

Presó de la Comella.

Presó de la Comella.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Consell d'Europa ha avaluat Andorra en el marc de les sancions alternatives i mesures d'empresonament dels països europeus durant l'any 2022. L'informe publicat avui destaca que les persones en llibertat condicional aquell any eren 286, de les quals 207 ho estaven després de la sentència i els altres 79 estaven esperant el judici. La presó de la Comella va acollir a 61 reclusos l'any 2022, dels quals l'11,5% eren dones i el 68,6% estrangers.

Andorra compta amb una administració per la llibertat condicional dintre de l'administració de presons, administrada pel ministeri de Justícia, segons recull el Consell d'Europa. 

El recull detalla que de les 207 persones en llibertat condicional després de la sentència hi havia 5 que es trobaven sota arrest domiciliari amb un monitoratge electrònic i 121 sota tractament. També hi havia dues persones obligades a estar a casa durant certes hores al dia i 7 persones amb el passaport retirat sense poder sortir del país, segons dades aportades pel Consell d'Europa. 

   

tracking